Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سمیرم با اشاره به گرمای بی سابقه استان های جنوبی گفت: عشایر قطع به یقین امسال زودتر از هر سال عازم ییلاق شده اند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سمیرم خبر؛محمدحسن طاهری روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران، با اشاره به ادامه خشکسالی و افزایش دمای هوا اظهار کرد: پاسگاه های کنترل کوچ یگان حفاظت منابع طبیعی از 25 اسفند ماه سال گذشته کارشان را آغاز کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به گرمای هوای شهرها و استان های جنوبی کشورمان و مناطق قشلاقی و همچنین کاهش بارندگی و کمبود آب افزود: امسال شهرستان سمیرم نیز بارندگی خوبی را شاهد نبوده و بیشتر چشمه های خودجوش این خطه نیز یا خشک شده اند یا اندک آبی هم که دارد دوام چندانی نخواهد داشت.

به گفته این مسئول، پاسگاه های کنترل کوچ و چرای بی رویه دام ها در این مدت علاوه بر جلوگیری از ورود زودهنگام عشایر با افرادی هم که در طبیعت اقدام به ریشه کنی پوشش های گیاهی دارویی و مفید می کنند نیز برخورد خواهند کرد.

طاهری با بیان اینکه هر پاسگاه با چهار نیروی یگان حفاظت این اداره، 24 ساعته تا زمان ورود عشایر به مناطق ییلاقی درمرزهای عشایری حضور خواهند داشت ادامه داد: هدف از این اقدام علاوه بر جلوگیری از ورود زودهنگام عشایر و چرای دام ها، جلوگیری از تخریب طبیعت بویژه ریشه کنی گیاهان مرتعی و دارویی بوسیله افراد غیر بومی است.

رییس اداره منابع طبیعی سمیرم سپس به ضرورت رعایت تقویم کوچ اشاره کرد و گفت: این تقویم هر ساله  25 اردیبهشت را روز باز شدن مرزهای ییلاق معین کرده اما برخی سال ها با ورود زودهنگام عشایر و گرمای هوا شاهد شکسته شدن قرق زودتر از موعد قانونی هم بوده ایم.

این مسئول اظهار کرد: عمده عشایر مستقر در عرصه های طبیعی شهرستان سمیرم قشقایی هستند و با چهار هزار و 700 خانوار عشایری با 700 هزار رأس دام هر ساله ییلاق را در سمیرم و قشلاق را در استان های گرمسیر سپری می کنند.
وی به کشف 50 تُن چوب بخصوص چوب بلوط ایرانی در سال گذشته پرداخت و گفت: افزون بر 85 مورد قاچاق چوب بلوط در سال 96 کشف شد که همه آنها مربوط به استان های همجوار بود.

طاهری قطع درختان در جنگل های زاگرس میانی را یادآور شد و افزود: همه باید برای حفظ طبیعت و درختان بکر این مناطق بکوشند تا بیش از این شاهد نابودی محیط زیست نباشیم.

رئیس اداره منابع طبیعی سمیرم در ادامه به کشت بادام در این منطقه هم اشاره کرد و  افزود: بادام کاشت شده در این مناطق از نوع گونه بادام آمارا است که این گونه جنگلی در برابر گرما و کم‌آبی مقاوم است.

این مسئول تصریح کرد: بیش از پنج هزار هکتار از اراضی و دیم‌زارهای شهرستان سمیرم در سالیان اخیر بادام‌کاری شده و توسط اداره منابع طبیعی و کشاورزان و حفاظت و نگهداری می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۹۲۹۳۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی از پروژه تأمین‌کننده آب آشامیدنی منطقه جنوب استان در سمیرم

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان به همراه مدیرکل دفتر فنی استانداری و جمعی از مدیران استان، در قالب سفری یک روزه به شهرستان سمیرم سفر کردند و در جریان پیشرفت طرح‌های عمرانی این شهرستان قرار گرفتند.

مهران زینلیان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در اصفهان در سفر به شهرستان سمیرم، اظهار کرد: در جریان این سفر روند تکمیل برخی از پروژه‌های زیرساختی شهرستان که از مصوبات سفر استانی ریاست جمهوری و سفر شهرستانی استاندار اصفهان هستند، مورد پیگیری قرار گرفت.

وی افزود: روند اجرای یکی از پروژه‌های تأمین آب استان و شهر اصفهان نیز بررسی شد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان با اشاره به اینکه این پروژه تأمین کننده آب آشامیدنی منطقه جنوب استان است، عنوان کرد: این پروژه بر اساس تخصیص و مجوزهای وزارت نیرو و سازمان محیط زیست در حال مطالعه و اجرا است و بر این باور هستیم که به جز تأمین بخشی از آب آشامیدنی مردم، در حوزه‌های مختلف باعث توسعه گردشگری شهرستان سمیرم نیز خواهد شد.

وی ادامه داد: اولویت استفاده از نیروی مورد نیاز این طرح‌ها با مردم شهرستان سمیرم است که همین امر منجر به اشتغالزایی و رونق خدمت‌رسانی در شهرستان خواهد شد.

زینلیان با اشاره به اینکه امیدوار هستیم این پروژه بتواند فتح باب مناسبی برای توسعه شهرستان باشد، خاطرنشان کرد: در مطالعات انجام شده برای اجرای این پروژه، مطالبات مردم شهرستان نیز در نظر گرفته شده است که از سنوات گذشته به دلیل محدودیت منابع نادیده گرفته شده بود.

وی تأکید کرد: پایدار شدن جریان آب که به واسطه این پروژه اتفاق خواهد افتاد این امکان را می‌دهد که در حقوق مردم و محیط زیست منطقه اتفاقات مناسبی بیفتد و برای کشاورزانی که تخصیص خودشان را از وزیر نیرو و جهاد کشاورزی گرفته‌اند کمک می‌کند که حقوق مردم به نحو شایسته تأمین شود.

کد خبر 751241

دیگر خبرها

  • شهرداری خواهان بام خرم‌آباد/ چراغ سبز منابع طبیعی استان
  • خسارات سیلاب های فصلی جنوب کرمان باطرح های آبخیزداری کاهش یافت
  • بررسی از پروژه تأمین‌کننده آب آشامیدنی منطقه جنوب استان در سمیرم
  • ۲ تن چوب تاغ قاچاق در شاهرود کشف شد
  • کشف و توقیف چوب جنگلی قاچاق در آمل
  • صدور پروانه چرا برای ۶۰۰ هزار واحد دامی در همدان
  • طرح «هر مدرسه یک نهالستان» در دماوند اجرا شد
  • توقیف خودروی حامل چوب قاچاق در سوادکوه
  • ۱۲ لیفتراک قاچاق در سمیرم کشف شد
  • زندانیان ملایری هزار اصله درخت کاشتند